De wederopstanding van Anderlecht in zicht? Elke match zal finale zijn

De wederopstanding van Anderlecht in zicht? "Elke match zal finale zijn"

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 14:16ma 11-03-2019 om 14:16

Na de zege tegen KV Kortrijk is RSC Anderlecht zeker van Play-Off 1 Het kan weer meestrijden voor Europees voetbal. Of misschien zelfs meer?

Volgens analist Joachim Mununga zal Anderlecht de komende weken nog beter voor de dag gaan komen. "Het zal een nieuwe start worden voor hen", zegt hij bij RTBF.

"Zowel voor de spelers als de club wordt het een kans om het blazoen op te poetsen en de fans mooi voetbal te serveren. Bijna elke match zal een finale zijn. De spelers zullen bevrijd zijn van de druk. Ik denk vooral aan spelers als Bolasie, die zich absoluut zal willen onderscheiden in de topmatchen."

Hij denkt dan ook dat Anderlecht goede Play-Offs zal spelen. Wat spelers van een grote club als Anderlecht vaak verweten wordt, is vaak niet kwaliteit, maar een constante in de prestaties. Dat betekent een week na de Clasico bijvoorbeeld met dezelfde intensiteit spelen tegen Sint-Truiden. Maar in de Play-Offs zullen er bijna alleen maar toppers zijn, dus de trainer zal niet veel moeite moeten doen om zijn spelers te motiveren", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws