Trossard wijst niet alleen naar VAR: De lijnrechter had moeten ingrijpen

Trossard wijst niet alleen naar VAR: "De lijnrechter had moeten ingrijpen"

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 13:45ma 11-03-2019 om 13:45

Genk was na de wedstrijd tegen Lokeren niet te spreken over de VAR. Die greep niet in bij het doelpunt van Aly Samatta. Maar bij Genk klaagde men achteraf ook over de scheidsrechters.

Volgens Leandro Trossard was het dan ook heel duidelijk een doelpunt voor Genk. "Ik had heel goed gezien dat de bal de lijn had overschreden", zegt hij bij Het Belang van Limburg.

"Maar de scheidsrechter reageerde niet. Even later kwam hij zeggen dat er technische problemen waren met de VAR. Ik vind dat de lijnrechter had moeten ingrijpen. Hij moet toch zeker iets gezien hebben", geeft de kapitein van Genk aan.

Uiteindelijk was het doelpunt niet beslissend, want Genk wist toch te winnen. "Vooral onze eerste helft was van uitstekende makelij", analyseerde Trossard.

"Als de goal van Samatta wordt goedgekeurd, zitten we in een zetel. Nu bleef Lokeren met veel mensen achter de bal voetballen. Als je er eentje gepasseerd was, stonden er twee anderen te wachten. Pff, ze hadden zich met tien man voor doelman Davino Verhulst geparkeerd", besluit hij.

Plaats een reactie

TageMeister +7914
maandag 11 maart 2019 om 14:19
had hij niets gezien of ging hij dervan uit VAR zal wel bijsturen?

in beide gevallen fout, maar dat 2de ergens verdedigbaar(behalve voor GENK)

een geluk da ze die match winnen .
Vind ik leuk
maandag 11 maart 2019 om 15:45
Hadden jullie tegen de toekomstige tweedeklasser meer gescoord was er geen probleem natuurlijk maar het is idd moeilijk als ze zoals stvv bij ons met 10 in hun eigen carré hangen.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +19229
maandag 11 maart 2019 om 16:00
Hier had je helemaal geen VAR voor nodig, inderdaad.
Vind ik leuk
Chroom +473
maandag 11 maart 2019 om 17:17
De scheidsrechters en grensrechters nemen hoe minder en minder hun verantwoordelijkheid in moeilijke beslissingen en rekenen voor 100% op de VAR en als deze niet kan of wil reageren is de ploeg de klos. Dit had tijdens de pauze nog kunnen rechtgezet worden vermits de fase zich net voor rust afspeelde, maar ook hier had men niet de minste intentie om dit sportief te corrigeren( en dan maar hopen dat genk toch nog zou scoren zodat hun blunder weinig schade en schande zou nalaten)
En nu nog hopen dat dit doelpunt minder niet meer zuur opbreekt bij volgende rangschikkingen van bvb gouden stier....
[Reactie gewijzigd op maandag 11 maart 2019 om 17:20]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws