De Boeck laat 17-jarig Lokeren-talent proeven: Hij heeft het heel goed gedaan

De Boeck laat 17-jarig Lokeren-talent proeven: "Hij heeft het heel goed gedaan"

11-03-2019 11:31 Laatste update: 11:38
1

Sporting Lokeren is dan wel al veroordeeld tot 1B, toch verweerden de Waaslanders zich aardig tegen leider KRC Genk (1-0). Een opvallende naam bij Lokeren was Dylan Mbayo. De 17-jarige flankaanvaller maakte zijn debuut.

Mbayo is de zoon van ex-profvoetballer Marcel Mbayo, die zelf 152 wedstrijden voor Lokeren speelde. In Het Laatste Nieuws blikt Glen De Boeck terug op het debuut van het jonge talent. De Lokeren-coach was tevreden.

"Die jongen heeft het heel goed gedaan", aldus De Boeck. "Het is duidelijk dat Dylan in de duels nog wat boterhammen moet eten, maar hij infiltreerde wel een paar keer gepast. Vooraf had ik Dylan gezegd dat je maar één keer je debuut maakt en dat hij er iets moois van moest proberen te maken. Dat heeft hij gedaan."

Jeugd blijft in 1A
Het debuut van Mbayo betekent ook goed nieuws voor de Lokerse jeugdwerking. Indien de Waaslanders nog enkele kansen geven aan jongeren, krijgen zij extra punten. Dit is belangrijk voor de jeugdlicentie. Indien Lokeren nog enkele punten behaald, mag de jeugd op het hoogste niveau blijven voetballen.