Kums spreekt ambities van Anderlecht voor Play-Off 1 uit: Dat is het minimum

Kums spreekt ambities van Anderlecht voor Play-Off 1 uit: "Dat is het minimum"

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 11:01ma 11-03-2019 om 11:01

RSC Anderlecht won in eigen tegen KV Kortrijk (2-0), waardoor het zich verzekerd heeft van een plaats in Play-Off 1. Sven Kums loodste zijn team met twee doelpunten naar de zege. In Het Laatste Nieuws blikt de kapitein van paars-wit terug.

Het was een helse strijd de afgelopen weken, maar Anderlecht weet zich op één speeldag van het einde te verzekeren van een plaats in de top-zes. Kums is niet verbaasd. "Want we zitten in de goeie flow. Ons programma was zwaar, maar we hebben dat prima aangepakt."

"Alleen al op basis daarvan verdienen we play-off 1", gaat Kums verder. Volgens de gewezen Gouden Schoen is het vertrouwen in de groep stilaan terug. "Er is toch een zekere opluchting, hoor. We hadden op zich wel vertrouwen in onze kansen, maar het kan altijd tegenzitten, hé... Dit geeft moed."

Geen euforie
Victorie kraaien doet Kums echter allesbehalve, daarvoor is er nog te veel werk voor de boeg. "Euforie zou misplaatst zijn. We hebben nog niet wat we willen, hé. Europees voetbal is het minimum. Over meer spreken is nu nog voorbarig."

Poll

Waar zie je Anderlecht eindigen in PO1?

(387 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws