Ranieri heeft mogelijk slecht nieuws voor Kluivert: 'Horen samen te spelen'

Ranieri heeft mogelijk slecht nieuws voor Kluivert: 'Horen samen te spelen'

11-03-2019 10:45
4

De komst van Claudio Ranieri naar AS Roma lijkt slecht nieuws te zijn voor Justin Kluivert. Ranieri geeft in Italiaanse media aan dat hij graag met twee spitsen wil spelen. Kluivert is een buitenspeler.

Kluivert komt al mondjesmaat in actie bij Roma, maar de kans is aanwezig dat de Nederlander vaker gepasseerd gaat worden. Ranieri's voorganger Eusebio Di Francesco speelde wél met drie aanvallers. "Dzeko en Schick moeten wat mij betreft samen spelen", zegt Ranieri in Italiaanse media. "Schick speelde tegen FC Porto (in de Champions League) met veel agressie en bereidheid. Hij heeft ontzettend veel kwaliteit. Hij is erg sterk, snel en technisch."

Kluivert werd begin dit seizoen voor zeventien miljoen euro overgenomen van Ajax. Dit seizoen kwam hij negentien keer in actie voor Roma, waarvan elf keer als invaller. Hij maakte tot nu toe één competitiedoelpunt.

Roma staat vijfde in de Serie A en heeft nog twaalf wedstrijden de tijd om plaatsing voor de Champions League af te dwingen. Ranieri is aangesteld tot het einde van het seizoen. "Ik zou voor geen andere club maar drie maanden werken. Als Roma belt, moet ik ja zeggen. Ik heb niet eens onderhandeld. Ik ben hier voor het shirt, niet voor het geld."