VP 11 Van De Week, Speeldag 29: Grote clubs zijn op de afspraak

VP 11 Van De Week, Speeldag 29: Grote clubs zijn op de afspraak

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 10:00ma 11-03-2019 om 10:00

Laatste update: maandag 11 maart 2019 om 10:13ma 11-03-2019 om 10:13

Op Speeldag 29 werden alle wedstrijden in de Jupiler Pro League tegelijk gespeeld. We wisten dan ook niet waar eerst te kijken. De topclubs stonden op deze speeldag alvast paraat en zijn sterk vertegenwoordigd in ons elftal.

Mirakelman op Le Canonnier
Als STVV Play-Off 1 nog mist, heeft het dat onder meer te danken aan Jean Butez. De doelman van Moeskroen stopte bijna alles en bewees opnieuw waarom grote clubs als KAA Gent en Anderlecht hem willen binnenhalen.

In de defensie hebben we aandacht voor twee wereldgoals. Zowel Joakim Maehle van KRC Genk als Bojan Nastic van KV Oostende haalden vernietigend uit. Jhon Lucumi en Zinho Vanheusden scoorden niet, maar speelden wel soeverein bij respectievelijk Genk en Standard.

Creatief middenveld
Ook op het middenveld zagen we heel wat spelers van topclubs uitblinken. Zo was er Sven Kums, die zijn beste vorm terugvindt en KV Kortrijk afmaakte met twee knappe doelpunten. Hans Vanaken lijkt er te staan voor de Play-Offs en maakte het Club Brugge gemakkelijk met twee goals en een assist.

Bij KAA Gent valt de metamorfose van Jonathan David op. De Canadese goalgetter speelt nu eerder als nummer tien en doet het ook daar uitstekend. Een mooie vondst van coach Jess Thorup!

Drietand voorin
Jean-Luc Dompé is bij KAA Gent meer de man van de assist, maar kon nu ook zelf scoren met een knappe plaatsbal. Victor Osimhen scoorde enkel met een strafschop tegen Antwerp, maar speelde ook daarnaast een heel sterke match als aanspeelpunt. Renaud Emond wordt vaak bekritiseerd, maar veel andere keuzes heeft Michel Preud'homme niet. Zijn twee goals tegen Cercle Brugge zijn dan ook een opsteker.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws