Clement legt druk bij Club Brugge, Antwerp en Anderlecht: Moeten achtervolgen

Clement legt druk bij Club Brugge, Antwerp en Anderlecht: "Moeten achtervolgen"

11-03-2019 09:46
10

KRC Genk mag de reguliere competitie afsluiten als leider. Het won van Lokeren en is daardoor zeker van de eerste plek op het einde van de reguliere seizoen. Van de titel is men echter nog lang niet zeker.

De laatste weken lijkt er toch wat titelstress te zijn bij de Limburgers. Philippe Clement doet er alles aan om de druk weg te houden. "Ik weet dat ze in Brugge, Brussel en Antwerpen heel tevreden waren, toen bekend geraakte dat Pozuelo ons zou verlaten", zegt hij in Het Belang van Limburg.

Van druk wil hij echter niet spreken. Sterker nog, volgens hem kan Genk gerust toeleven naar de Play-Offs. "Maar ze moeten wel nog steeds achtervolgen, de druk ligt bij hen", geeft de trainer van Genk aan.

Clement hoopt wel een reactie van zijn ploeg te zien de komende weken. "Het is nu aan de rest van mijn spelersgroep om te tonen over welke capaciteiten ze beschikken. Ze hebben met z'n allen, inclusief Pozuelo, al een schitterend parcours neergezet. Wij mikken nog hoger, hebben nog veel te winnen. Maar tegelijkertijd hebben we ook niets te verliezen, nu ons doel al bereikt is", besluit hij.