Spaanse media: topclubs bieden vol op De Ligt, Ajax-captain wil naar Barcelona

Spaanse media: topclubs bieden vol op De Ligt, Ajax-captain wil naar Barcelona

11-03-2019 09:02

Het nieuws rond Matthijs de Ligt volgt elkaar in rap tempo op. In Spanje melden Mundo Deportivo en Sport dat De Ligt alle aanbiedingen opzij legt en graag naar FC Barcelona wil verkassen, wat de NOS zondag ook naar buiten bracht.

Barcelona maakte vorige week bekend dat De Ligt hoog op het verlanglijstje van de club staat. NOS-verslaggever Joep Schreuder zei zondag dat de transfer naar een club mogelijk in een stroomversnelling terecht is gekomen. Mundo Deportivo schrijft maandag dat De Ligt de voorkeur geeft aan Barcelona. Hij wacht op een aanbod van de Catalaanse club.

Dat aanbod ligt er volgens MD nog niet, maar De Ligt lijkt Frenkie de Jong wel achterna te kunnen gaan. Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu zei vorige week dat De Ligt een optie is. "Ja, De Ligt is zeker een naam die we gaan bespreken, hij is een van onze doelwitten."

De bedoeling is dat Barcelona De Ligt per 1 juli overneemt. Volgens MD zijn Barça, Juventus, Paris Saint-Germain, Bayern München en Atlético Madrid vol op hem aan het bieden, waardoor de Spaanse koploper allerminst zeker is van zijn komst. Sport verzekert dat alleen Barcelona, Bayern en Juventus serieus voor De Ligt in de race zijn.

Lees ook: NOS heeft nieuws: "Er is versnelling in de transfer rond Matthijs de Ligt"