Gumienny haalt VAR onderuit na doelpunt Genk: Hoe kan dat?

Gumienny haalt VAR onderuit na doelpunt Genk: "Hoe kan dat?"

11-03-2019 08:01
19

Tijdens en na de wedstrijd tussen KRC Genk en Lokeren was er heel wat te doen om het niet toegekende doelpunt van Aly Samatta. De Tanzaniaan scoorde, maar zag zijn doelpunt niet goedgekeurd worden. De VAR greep niet in. Of beter, kon niet ingrijpen.

Zo was er door de storm geen communicatie tussen de scheidsrechter en het VAR-busje. Ex-ref Serge Gumienny begrijpt er niets van. "Hoe kan het dat de technologie die de VAR gebruikt nog altijd niet op punt staat en dat in zo’n cruciale fase van de competitie", vraagt hij zich af in Het Belang van Limburg. "Gelukkig scoort Genk daarna nog, maar stel je voor dat dat niet gebeurt en dat die bal van Samatta achteraf over de titel zou beslissen", klinkt het.

Dat de lijnrechter het doelpunt ook niet zag, begrijpt Gumienny niet. "Als wij vroeger zoiets niet zouden opmerken, zouden we aan de schandpaal genageld worden. Het gaat hier niet om millimeterwerk hé. De bal was bijna een halve meter over de doellijn. Ik zeg niet dat Bert Put een slechte wedstrijd gefloten heeft, maar dit had zijn assistent altijd moeten zien. Uiteindelijk is vaststellen of de bal over de doellijn gaat één van zijn belangrijkste taken", besluit hij.