17-jarige fan met terminale kanker krijgt steun van Beerschot Wilrijk en Mechelen

17-jarige fan met terminale kanker krijgt steun van Beerschot Wilrijk en Mechelen

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 07:31ma 11-03-2019 om 07:31

Een mooi gebaar in minuut zeventien tijdens het promotieduel tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen. Beide supporterclans applaudiseerden een minuut lang voor Dries Meirsman, die momenteel de strijd aangaat met kanker.

De zeventienjarige supporter van Beerschot Wilrijk strijdt al sinds 2014 tegen een agressive hersentumor. Begin dit jaar is hij palliatief verklaard. De wedstrijd tegen KV Mechelen bekeek hij afgelopen zaterdag thuis samen met zijn vader. "Het was écht pakkend", zegt vader Eric Meirsman in Het Nieuwsblad. "Voor zo'n gast is dat een geweldig moment. Dat heeft hem zeker een boost gegeven."

Dries werd begin vorig jaar tumorvrij verklaard, maar de vreugde bleek van korte duur. In april zagen de artsen opnieuw een vlekje op de scan. Enkele maanden later was er weer een tumor te zien, die zou niet meer weggaan. "We maken er nu iedere dag het beste van en genieten zoveel we kunnen", zegt mama Karlien Garmyn.

Het hele verhaal kwam tot bij Beerschot Wilrijk en KV Mechelen. Beide clubs besloten dan ook om tijdens het promotieduel de supporter een hart onder de riem te steken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws