Real Madrid weet weer wat winnen is en herstelt zich van uitglijders

10-03-2019 22:43

Real Madrid heeft zich hersteld van de competitienederlaag tegen FC Barcelona en de Champions League-uitschakeling tegen Ajax. Eenvoudig ging het in eerste instantie niet, maar de ploeg van Santiago Solari won wel: Real Valladolid ging op eigen veld met 1-4 onderuit.

Valladolid rook al in de spelerstunnel bloed en zette Real vanaf de eerste minuut met de rug tegen de muur. De Koninklijke kwam er niet uit en kreeg al snel meerdere kansen tegen. Thibaut Courtois hield nog een tijdje stand. Valladolid kreeg in minuut elf dé kans om op een 1-0 voorsprong te komen, maar Rubén Alcaraz schoot zijn penalty huizenhoog over. Daarna volgden enkele bizarre minuten. Valladolid leek twee minuten later alsnog op 1-0 te komen, maar de VAR keurde de goal vanwege buitenspel af.

Vijf minuten later gebeurde exact hetzelfde, waarna de ploeg via Anuar Tuhami alsnog aan de leiding ging. Daar kon niet lang van worden genoten, want Raphaël Varane stelde vrij snel orde op zaken na geblunder van de keeper. Real haalde de rust zonder extra schade op te lopen.

Na rust kon Solari opgelucht ademhalen. Real kreeg een strafschop die Karim Benzema wist te benutten. Acht minuten later schoot de Franse spits zijn tweede treffer en de derde van Real binnen, waardoor de wedstrijd beslist leek. Na de rode kaart van Casemiro, die twee keer geel kreeg en voor het eerst in zijn carrière van het veld werd gestuurd, maakte Luka Modric aan alle onzekerheid met een einde met de 1-4.

De achterstand van Real op koploper FC Barcelona is vijftien (!) punten.