Rutten en Zetterberg niet op dezelfde lijn: Het verbaast me, maar stoort me niet

Rutten en Zetterberg niet op dezelfde lijn: "Het verbaast me, maar stoort me niet"

Gepubliceerd: zondag 10 maart 2019 om 21:16zo 10-03-2019 om 21:16

Na de 2-0 zege van Anderlecht tegen KV Kortrijk stond Fred Rutten de pers te woord. De trainer van Anderlecht kwam terug op de uitspraken van Pär Zetterberg eerder deze week. Rutten heeft een andere visie dan zijn Zweedse assistent.

Rutten kreeg de vraag: 'Zetterberg vindt dat Verschaeren meer lange ballen moeten geven. Ben je het daar mee eens?' "Neen", antwoorden de trainer van Anderlecht kordaat. "Daarin verschillen wij van mening. Ik ben het daar absoluut niet mee eens." 

"Je moet jonge spelers niet zeggen wat ze moeten doen. Jonge spelers moet je laten ontplooien in de kwaliteit die ze hebben. Al dat andere gaat in de toekomst wel gebeuren. Ik leg mijn spelers nooit op wat ze moeten doen. Dat doe ik zeker niet bij toptalenten, want die hebben dat van zichzelf."

"Het bevreemdt mij zelfs dat een grote speler dat zo publiek zegt. Dat verbaast mij een beetje. Het stoort mij niet. We zitten in een land in een continent waar een mening vrij gegeven mag worden. Maar ik denk dat als je onderdeel bent van het geheel, dat je gepast moet omgaan met wat je publiek zegt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws