Wat als Anderlecht, KAA Gent en STVV elk met 48 punten eindigen?

Wat als Anderlecht, KAA Gent en STVV elk met 48 punten eindigen?

10-03-2019 20:50
14

STVV stond heel erg lang op een Play-Off 1-plaats, maar op speeldag 29 tuimelden de Kanaries uit de top zes. STVV kan Play-Off 1 nog halen, maar dan moet het op de slotspeeldag van de reguliere competitie thuis winnen van KAA Gent.

Standard won zondag van Cercle Brugge en Anderlecht haalde het thuis van KV Kortrijk. De Rouches en paars-wit vervoegen zo KRC Genk, Club Brugge en Antwerp in Play-Off 1. Mathematisch zijn Standard en Anderlecht zeker van Play-Off 1-deelname na speeldag 29. Standard sprong zelfs over Antwerp in de stand naar plaats drie, omdat The Great Old verloor van Charleroi.

Nog één plaats in Play-Off 1
Anderlecht telt nu 48 punten. KAA Gent en STVV tellen elk 47 punten. Indien Anderlecht op de slotspeeldag verliest van KV Oostende en KAA Gent en STVV gelijkspelen, staan de drie ploegen met gelijke punten. Toch is Anderlecht nu al zeker van Play-Off 1. Bij een gelijke stand kijkt men immers eerst naar het aantal gewonnen matchen. Anderlecht en Gent wonnen elk veertien keer. De teller van STVV staat op twaalf. Dat is ook de reden waarom Gent nu zesde staat en STVV zevende. Enkel bij een overwinning tegen de Buffalo's kan STVV nog over Gent springen in de stand.

Wat als Anderlecht en Gent gelijk eindigen?
Gent kan nog over Anderlecht springen op de slotspeeldag. Paars-wit mag dan niet winnen en KAA Gent moet de drie punten pakken. Indien de twee ploegen na dertig speeldagen evenveel punten tellen, eindigt Anderlecht hoger, tenzij het met acht goals verschil verliest. Dat heeft te maken met het doelsaldo. Anderlecht heeft een doelpuntensaldo van +13, dat van Gent is + 6.