Anderlecht verslaat KV Kortrijk en is zeker van Play-Off 1

Anderlecht verslaat KV Kortrijk en is zeker van Play-Off 1

10-03-2019 19:51 Laatste update: 20:10
33

RSC Anderlecht heeft zondag KV Kortrijk over de knie gelegd. Paars-wit haalde het met 2-0. Door de zege en het puntenverlies van STVV tegen Moeskroen is Anderlecht zeker van deelname aan Play-Off 1.

Met het oog op Play-Off 1 mocht Anderlecht in eigen huis geen punten laten liggen. Winst tegen Kortrijk betekende ook dat paars-wit een rechtstreekse concurrent kon uitschakelen. Rutten voerde in zijn basisploeg twee wissels door. Gerkens mocht nog een beginnen en ook Obradevic kwam terug in de ploeg. Vanderhaeghe miste tegen zijn ex-ploeg de geschorsten  Van der Bruggen en De Sart missen. Voorin gunde de trainer van Kortrijk Ezekiel een kans in de aanval. De spits heeft natuurlijk ook een verleden in Brussel.

Na vier minuten hield D'Haene zijn hart vast. Hij ging door op Kums, waarna de VAR Alen inschakelde. De scheidsrechter hield het bij geel. Kums, die dan weer ooit bij Kortrijk speelde, kreeg het een paar keer hard te verduren. De middenvelder nam wel sportief wraak en schoot Anderlecht iets na het halfuur spelen op voorsprong. Van buiten de zestien gaf hij Bruzzese (ook ex-Anderlecht) geen kans. Vlak voor de pauze maakte Bolasie bijna de 2-0, maar de lat hield de huurling van een treffer.

In de tweede helft bleef Anderlecht de betere ploeg zonder echt veel aan te dringen.Bij de thuisploeg was het weer genieten van Verschaeren. Toch mocht Kums zich de Man van de Match noemen. De ervaren middenvelder zette immers met zijn tweede van de avond de eindstand op het bord. Door de zege is Anderlecht nu zeker van Play-Off 1. STVV kwam zondag immers niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Moeskroen. Gent, dat wel won, en STVV kunnen op de laatste speeldag ook nog op 48 punten, maar Anderlecht won meer dan de Kanaries en is daarom nu dus al zeker van een top zes plaats.