Hazard behoedt zwak Chelsea voor thuisnederlaag met goal in 92e minuut

Hazard behoedt zwak Chelsea voor thuisnederlaag met goal in 92e minuut

10-03-2019 17:17

Chelsea is zondagmiddag op eigen veld tegen duur puntenverlies aangelopen. Subtopper Wolverhampton Wanderers pakte op Stamford Bridge een punt: 1-1. Eden Hazard redde in blessuretijd een punt voor de thuisploeg. Chelsea had de mogelijkheid om over Arsenal én Manchester United heen te klimmen. 

Aangezien Arsenal en United het later op de dag tegen elkaar opnemen en nummer Tottenham Hotspur zaterdag onderuit ging bij Southampton, had Chelsea een uitgelezen mogelijkheid om goede zaken te doen. De formatie van manager Maurizio Sarri faalde echter hopeloos. 

Tegen Wolves, dat dit seizoen sowieso vriend en vijand verrast tijdens duels met ploegen uit de top-zes, stelden The Blues negentig minuten teleur. Een levensgrote kans voor Gonzalo Higuain was typerend voor het spel van Chelsea. Voor open doel wist te Argentijn te missen. 

Op dat moment stond het overigens al 1-0 voor de gasten. Na een snelle uitbraak scoorde Raúl Jimenez op aangeven Diogo Jota. In de slotfase drong Chelsea nog wel aan. Onder meer invaller Willian was dichtbij de gelijkmaker. De 1-1 viel uiteindelijk in blessuretijd. Eden Hazard schoot prachtig raak in de verre hoek. 

Nummer zes Chelsea staat door de remise nu op 57 punten. Ook Arsenal heeft 57 punten, maar Chelsea moet nog een wedstrijd inhalen. Man United 58 punten en nummer drie Spurs staat op 61. 

Liverpool won zondagmiddag met 4-2 van Burnley, terwijl koploper Manchester City een dag eerder afrekende met Watford: 3-1