Liverpool herpakt zich dankzij Firmino en Mané en nadert City weer tot één punt

10-03-2019 15:20

Liverpool heeft het verschil met koploper Manchester City in de Premier League weer teruggebracht tot één punt. De ploeg van manager Jürgen Klopp won op Anfield met 4-2 van Burnley. Roberto Firmino en Sadio Mané scoorden elk twee keer.

Liverpool kende wel een valse start voor eigen publiek. Al na zes minuten kwam Burnley op voorsprong. Doelman Alisson Becker zag een hoekschop van Ashley Westwood in één keer binnenvallen. Klachten dat Alisson werd gehinderd, wuifde scheidsrechter Andre Marriner weg.

The Reds rechtten snel de rug. Roberto Firmino zag een poging via een Burnley-been nog net over het doel verdwijnen, maar na negentien minuten was het wel raak. De Braziliaanse spits profiteerde van geklungel bij Burnley en kon de bal simpel binnentikken. Tien minuten later stond het ook 2-1. Sadio Mané sloeg toe, nadat het uitverdedigen van de bezoekers opnieuw te wensen overliet.

Liverpool gooide het duel ruim twintig minuten voor tijd in het slot. Burnley-keeper Tom Heaton gaf de 3-1 cadeau met een slechte doeltrap, die recht in de voeten van Mohamed Salah terecht kwam. Firmino gaf het laatste tikje en tekende voor zijn tweede van de middag. In de slotfase kreeg ook Mané nog een grote kans op zijn tweede treffer, maar hij raakte de lat.

Liverpool [3]-1 Burnley: Firmino from r/soccer

In blessuretijd maakte Johann Gudmundsson het nog even spannend, maar Liverpool sloeg razendsnel terug via Mané: 4-2. De ploeg van Klopp kan zich daardoor opmaken voor de return tegen Bayern München in de achtste finale van de Champions League. Het thuisduel met de Duitse kampioen eindigde in 0-0.