Boskamp na stunt Ajax: ‘Belgische clubs kunnen dit ook presteren’

Boskamp na stunt Ajax: ‘Belgische clubs kunnen dit ook presteren’

10-03-2019 08:45 Laatste update: 08:51
6

De stunt van Ajax in de Champions League tegen Real Madrid blijft nazinderen (1-4). Johan Boskamp denkt dat Belgische clubs ook in staat zijn Europees succes te oogsten.

Tegenover Het Belang van Limburg vergelijkt de Nederlandse analist het Ajax-mirakel met de Belgische clubs. “Het onvoorstelbare is gebeurd, zowel bij Ajax als bij Manchester United. Ajax ging knap winnen op Real Madrid. Dan maken ze hier snel de vergelijking met de Belgische topclubs. Ik zou niet weten waarom zij dit niet zouden kunnen presteren. Alleen is 'durf' dan wel het sleutelwoord.”

“Als je talenten hebt, moet je ze opstellen”, gaat Boskamp verder. “Op een bepaald moment moet je die jongens durven opstellen en ze laten staan. Bij Anderlecht loopt Verschaeren rond. Een fantastisch talent, maar zo hebben ze er nog twee. Zet die dan ook neer. Zeker in een jaar als dit. Begin dit seizoen pakten ze uit met contracten voor vijftien jeugdspelers. Leuk dat je dat doet, maar je hebt er weinig aan als je ze nog drie jaar in de kast laat zitten.”