Neuer en Horvath spreken wekelijks met elkaar: Ik kan bij hem terecht

Neuer en Horvath spreken wekelijks met elkaar: "Ik kan bij hem terecht"

09-03-2019 20:46
1

Opvallend tijdens de winterstage van Club Brugge. In de fitnessruimte in Qatar zaten de spelers van Club Brugge en Bayern München naast elkaar. Daar heeft Ethan Horvath blijkbaar optimaal van geprofiteerd.

De Amerikaan leerde daar namelijk collega-doelman Manuel Neuer kennen. Het klikte ook tussen de twee. "Op stage in Qatar hebben we lang gepraat. Niet zo heel veel over voetbal, wel over het leven in 't algemeen. Sindsdien hebben we veel contact", zegt Horvath in Het Nieuwsblad.

Via Neuer krijgt Horvath ook tips. "Als ik advies wil, kan ik bij hem terecht. Soms ben je nieuwsgierig en wil je verschillende meningen horen. Het gebeurt niet elke dag, maar af en toe stuur ik hem een videoclip en vraag ik wat hij ervan vindt. Wekelijks geeft hij mij tips - het helpt mij enorm veel."

Tips die Horvath blijkbaar ook helpen. "'Probeer het beste te maken van wat er op je afkomt', is een raad die Neuer mij altijd geeft. Gewoon de bal stoppen of een wereldredding verrichten, dat maakt allemaal niet uit", aldus Horvath.