Weinig vrees bij Genk na vertrek van Pozuelo: Er is genoeg talent

Weinig vrees bij Genk na vertrek van Pozuelo: "Er is genoeg talent"

09-03-2019 20:29
6

KRC Genk gaat de laatste fase van de competitie in zonder Alejandro Pozuelo. De Spanjaard trekt na de reguliere competitie richting Canada. Toch vreest Aly Samatta niet voor de rest van het seizoen.

"Natuurlijk hadden we hem liever hier gezien tot het einde van het seizoen, maar dat wil niet zeggen dat we niet zonder hem kunnen" , zegt de Tanzaniaan in Het Belang van Limburg.

Al weet Samatta ook dat het nog even zoeken zal zijn. "Het wordt aanpassen: Pozo is belangrijk als aanspeelpunt, bij hem is de bal altijd veilig. Aan anderen om die taak over te nemen, talent genoeg", klinkt het met veel zelfvertrouwen.

Genk wil alvast de reguliere competitie afsluiten als leider. Eén punt tegen Lokeren volstaat daarvoor. "Het zou de eerste beloning zijn voor een sterk seizoen", aldus Samatta.

"Wie acht maanden geleden voorspeld had dat we op twee matchen van het einde dit al hadden gerealiseerd, zouden we voor gek verklaard hebben. Kunnen we dat ticket pakken met een zege voor een vol huis, dan staat ons samen met de supporters een heel mooie zondagavond te wachten", besluit hij.