Spelers van Anderlecht gaan stapje verder, geen pasta en brood meer in dieet

Spelers van Anderlecht gaan stapje verder, geen pasta en brood meer in dieet

09-03-2019 19:01
5

Een bord pasta of een broodje voor de wedstrijd? Niet langer bij RSC Anderlecht. Althans niet bij een deel van de Balkan-spelers. Die volgen sinds kort een speciaal dieet.

Obradovic, Santini, Milic, Adzic, Boeckx, Gerkens en Sanneh volgen sinds kort een gluten- en lactosevree dieet. Geïnspireerd door Novak Djokovic. "Ik las het boek van toptennisser Novak Djokovic - Eten om te winnen - en probeer sindsdien een gluten- en lactosevrij dieet te volgen", zegt Obradovic in Het Nieuwsblad.

"Geen gewone melk meer, maar sojamelk. Minder pasta, meer rijst en veel avocado's en quinoa. Daarnaast vermijd ik ook suikers. Ik ben blij dat veel ploegmaats me volgen, want ik voel me beter."

Scherper en meer energie
Dat allemaal onder het toezicht van sportdiëtist Gino Devriendt. "Het klopt dat Obradovic scherper geworden is", zegt hij. "Zijn vetpercentage ligt lager en hij is atletischer. Nochtans is dat glutenvrije dieet geen noodzaak, want Ivan heeft geen darmprobleem."

"Bij veel sporters is gluten- en lactosevrije voedsel een trend door dat boek van Djokovic, maar die had effectief een glutenintolerantie, waardoor hij soms energie miste."

Blijkbaar werkt het ook voor Obradovic. "Aanvankelijk was het moeilijk om bepaalde zaken te laten, maar nu voel ik me mentaal en fysiek frisser", zegt de Serviër. "Ik heb meer energie, ben sneller en heb meer spieren", besluit hij.