Casteels krijgt er zes om de oren, waardoor WItsel leider af is

09-03-2019 17:24

Borussia Dortmund heeft de koppositie in de Bundesliga verspeeld aan Bayern München. BVB had bij aanvang van speelronde 25 twee doelpunten meer gemaakt dan Bayern, dat het verschil in doelsaldo echter ruimschoots goedmaakte met een zesklapper tegen VfL Wolfsburg.

De ontmoeting tussen de nummers 1 en 16 van Duitsland leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar werd na een uur spelen opengebroken. Gonzalo Castro ging na een uur spelen op de voet van Jadon Sancho staan en de thuisploeg kreeg een strafschop: Marco Reus tekende vanaf elf meter voor de 1-0. De laagvlieger had slechts acht minuten nodig om zich te herpakken. Marc-Oliver Kempf kopte gedecideerd binnen na een vrije trap van Castro: 1-1. BVB won echter alsnog, dankzij een frommelgoal van clubtopscorer Paco Alcácer en een late treffer van Christian Pulisic: 3-1.

Bayern was vroeg klaar met VfL Wolfsburg en de fans konden zich al snel gaan richten op de ontwikkelingen in Dortmund. Na de openingstreffer van Serge Gnabry tekende Robert Lewandowski Bundesliga-treffer nummer 196 aan: de Pool lost Claudio Pizarro daarmee af als meest trefzeker niet-Duitser in de Bundesliga. James Rodriguez besliste de wedstrijd met een geplaatste inzet. Thomas Müller, Joshua Kimmich en Lewandowski zorgden voor de kersen op de Bayern-taart: 6-0. Wout Weghorst figureerde de hele wedstrijd in de spitspositie van Wolfsburg.

Tussen minuut 62 en 70, bij tussenstanden van 1-0 in Dortmund en 3-0 in München, stonden beide rivalen qua puntentotaal én qua doelsaldo exact gelijk. Bayern is nu echter in het voordeel op basis van doelsaldo: +35 om +33. Op 6 april treffen de koploper en de nummer twee elkaar in München.