Horvath over zijn droom: Toen hadden we niet zo veel televisiekanalen

Horvath over zijn droom: "Toen hadden we niet zo veel televisiekanalen"

09-03-2019 16:53

Ethan Horvath heeft zich opnieuw in de gratie gespeeld bij Club Brugge. De Amerikaanse doelman ziet de Belgische competitie niet als zijn eindstadion. Hij droomt van de Duitse Bundesliga.

"Als ik één competitie moet kiezen, dan is dat sowieso de Bundesliga. De Premier League? Fantastisch als je daar geraakt, maar ik kies voor Duitsland", vertelde de doelman van Club Brugge tegen Het Laatste Nieuws. "Toen ik opgroeide, was mijn vader een grote fan van Bayern München."

"Toen hadden we niet zo veel televisiekanalen als vandaag. Op Fox Sports toonden ze altijd Bayern. Of ze nu tegen Dortmund speelden of tegen de laatste in het klassement, de enige match die je kon zien, was die van Bayern. Automatisch word je dan supporter. Kijk, Duitsland spreekt me enorm aan."

"Ik ben er vaak geweest toen ik in Noorwegen speelde, op oefenkamp met de nationale jeugdploegen en onlangs nog met Club in Dortmund. Ik hou enorm van het land. De cultuur, de levensstijl, it fits me. De ouders van mijn vader komen uit Wenen, Oostenrijk."

"Of ik een Duits karakter heb? (lacht) Iedereen denkt dat ik heel serieus ben, maar dat is niet zo. Vraag maar rond - ik ben heel laidback. Op het veld doe ik mijn job en ben ik gefocust, daarnaast ben ik een normale jongen die graag plezier maakt."

Lees ook: Op de bank bij Club Brugge, nu sterkhouder: "Was echt een ellendige periode"