Zetterberg over het verschil met Ajax: De basis bleef altijd dezelfde

Zetterberg over het verschil met Ajax: "De basis bleef altijd dezelfde"

09-03-2019 16:12
1

Real Madrid werd afgelopen week uitgeschakeld in de Champions League door Ajax. De Amsterdammers gingen met 1-4 winnen in Bernabeu. Meteen werd de vraag gesteld waarom Belgische clubs dat niet meer kunnen? 

Pär Zetterberg gaf zijn mening tijdens een interview met Het Laatste Nieuws. "Ajax speelt al decennia op dezelfde manier, Barcelona speelt al decennia op dezelfde manier", aldus Zetterberg. "Elke nieuwe trainer heeft daar wel andere accenten gelegd, maar de basis bleef altijd dezelfde. Stel, de ene trainer wil een 3-5-2, en de club koopt spelers om in dat systeem te voetballen, maar de volgende trainer verkiest 4-3-3, en dan blijkt dat hij met de helft van zijn selectie niets kan aanvangen.

"Wie is dan de verliezer? De club. Heel belangrijk in de sportieve ontwikkeling is dat je niet om de zoveel jaar van filosofie verandert. Een club als Anderlecht mag éigenlijk alleen spelers kopen voor de as van de ploeg. Daar moeten spelers lopen met leiderskwaliteiten, met persoonlijkheid, en met het talent om het elftal een surplus te bieden. Voor de andere posities moet je jongens kunnen opleiden", besluit Zetterberg.

Lees ook: Zetterberg over nieuw goudhaantje: "Hij was ongrijpbaar in zijn bewegingen"