Hairemans over winterse interesse: Veel geld voor iemand die niet speelde

Hairemans over winterse interesse: "Veel geld voor iemand die niet speelde"

09-03-2019 15:51
3

Geoffry Hairemans is de laatste weken opnieuw belangrijke bij Royal Antwerp FC. Tijdens de mercato in januari was middenvelder nochtans bijna vertrokken. Er was immers veel interesse in de publiekslieveling van de Bosuil.

"Ja, met Zulte Waregem is er wat contact geweest, maar dat was nooit echt concreet. Lokeren? Dat was vrij concreet, daar ben ik op gesprek geweest. Bij de technisch directeur (Thomas Bernaert, red.) en Trond Sollied", vertelt Hairemans tijdens een gesprek met Het Nieuwsblad.

De middenvelder bleef uiteindelijk, want Antwerp vroeg één miljoen euro. "Dat is veel geld, vooral omdat ik niet speelde. Maar blijkbaar vroegen ze dat bedrag voor iedereen. Met het gedacht: betalen ze dat, dan denken we erover na en is de kans groot dat je weg mag. Maar vooral wetende dat die clubs dat nooit zouden betalen. Ik denk dat Antwerp nooit de intentie had om mij te laten gaan."

Hairemans zal blij zijn dat hij niet voor Lokeren gekozen heeft. "Maar ik had die stap nog niet direct gezet. Ik bedoel: dit is nog altijd de club waar ik me thuis voel, waar ik op m'n gemak ben. Ik zou hier niet zomaar weggaan. Het moest echt de moeite zijn. De coach was ook altijd vrij duidelijk. Hij zei dat ik misschien niet meteen zou spelen, maar dat ik niet weg móést. Als hij me had gezegd: Geoff, we hebben liever dat je gaat, dan was ik wél vertrokken", besluit Hairemans.

Lees ook: Publiekslieveling mag hopen op verlengd verblijf bij Antwerp na uitspraken Bölöni