Ballon uit Luik: 'Schaf zondagvoetbal af, speel enkel op vrijdag en zaterdag'

Ballon uit Luik: 'Schaf zondagvoetbal af, speel enkel op vrijdag en zaterdag'

09-03-2019 13:12 Laatste update: 14:58
32

In België is het al jaren een traditie, topwedstrijden worden afgewerkt op zondag. Als Willy Demeyer het voor het zeggen zou hebben, komt daar binnenkort een einde aan. De burgemeester van Luik wil omwille van financiële redenen enkel nog Belgisch Eerste Klasse-voetbal op vrijdag en zaterdag.

Deze week kwam naar buiten dat de politiekosten bij het Belgische voetbal gestegen zijn naar circa tien miljoen euro. Bij Sudinfo geeft Demeyer aan hoe dit komt. "Waarom zijn we tegenwoordig dubbel zo duur uit op zondag? De politiekosten! Niet alleen de lonen verdubbelen. Er komt ook nog een zondagpremie plus een dag recuperatie bij. Ik zet mijn agenten liever elders in."

Voorstel geen zondagvoetbal meer
Een wedstrijd van Standard op zondag kost volgens Demeyer tussen de 800.000 en 1.000.000 euro. Terwijl Standard jaarlijks maximaal 3.000 euro aan belasting betaalt. Demeyer wil dan ook van het voetbal op zondag af. De burgemeester van Luik schreef al zijn collega's met een Eerste Klasse-ploeg aan met zijn voorstel.

Demeyer geeft aan dat hij nu al steun krijgt van zijn collega's en dat ook Standard zich kan vinden in zijn denkpiste. "Standard wil gerust op vrijdag en zaterdag spelen. Zondag is er dan tijd voor het amateurvoetbal."

Lees ook: 'Club Brugge is koploper politiekosten, initiatief om kosten te drukken'