Rutten mag niet falen: Het zou niet bij de normale normen op Anderlecht horen

Rutten mag niet falen: "Het zou niet bij de normale normen op Anderlecht horen"

09-03-2019 11:45
6

RSC Anderlecht is nog altijd niet zeker van een ticket voor Play-Off 1. De troepen van Fred Rutten gaat de komende twee speeldagen de strijd aan met Sint-Truiden en KAA Gent voor de laatste twee plaatsen.

De Nederlandse coach van Anderlecht vindt dat zijn ploeg niet mag falen. "Natuurlijk zou het een shitseizoen zijn. Het zou niet bij de normale normen op Anderlecht horen, de teleurstelling zou gigantisch zijn, want deze club is een instituut", vertelde Rutten volgens Het Laatste Nieuws. "In topvoetbal is anderzijds alles mogelijk: wie had gedacht dat Ajax ten koste van Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League zou staan? Ach, nogmaals: Anderlecht moet er simpelweg bij zijn."

"We worden goed betaald voor wat we doen. In die verloning zit ook verantwoordelijkheid, die los staat van de competitie waar je in terechtkomt. Ik zie een prima werkethiek binnen mijn groep, de spelers geven zich voor 100 procent. Ik kan me niet voorstellen dat mijn team in Play-Off 2 zou redeneren dat het plots niet meer hoeft. Maar daar denken we niet aan", besloot de coach van paars-wit.

Lees ook: Rutten reageert op wangedrag van Santini: "Dat zou ik onfair vinden"