Opgeleefde Anderlecht-pion over moeilijke maanden: ''Alles begon bij Devroe''

Opgeleefde Anderlecht-pion over moeilijke maanden: ''Alles begon bij Devroe''

09-03-2019 10:35
12

Ivan Obradovic is onder Fred Rutten weer helemaal opgeleefd bij Anderlecht, nadat hij onder voorganger Hein Vanhaezebrouck volledig op een zijspoor was geraakt. Volgens Obradovic had ex-sportief directeur Luc Devroe ook grote invloed op zijn situatie.

Obradovic zegt in Het Nieuwsblad dat hij geen eerlijke kans heeft gekregen. "Ik had het gevoel dat die beslissing al voor de voorbereiding op het seizoen was genomen, al is me dat niet zo letterlijk gezegd. Alles begon bij Luc Devroe. Met hem nam de club afscheid van elf spelers en ook mij wilden ze niet meer'', doet Obradovic zijn verhaal.

De beslissing van Devroe luidde een ongelukkige periode in voor de Servische linksback. "Ze wilden iets nieuws, iets fris. Sinds het begin van de voorbereiding werd ik apart behandeld. Ik trainde de hele maand juli en augustus met vijf andere spelers. Dat is niet makkelijk om gemotiveerd te blijven."

Tweede kans
De komst van Rutten heeft voor Obradovic een groot verschil gemaakt. Rutten viste hem op uit de B-kern en gaf Obradovic in vijf van de zeven matchen speeltijd. Mits fit is hij de eerste keus voor de linksbackpositie.