Boskamp ziet kandidaat-Duivel niet zitten: ''Nationale ploeg is geen speeltuin''

Boskamp ziet kandidaat-Duivel niet zitten: ''Nationale ploeg is geen speeltuin''

09-03-2019 10:16
8

Andreas Pereira krijgt onder Ole Gunnar Solskjaer de nodige speeltijd bij Manchester United en dat heeft de speculaties over zijn toekomst als international weer aan de oppervlakte gebracht. Pereira zette de deur deze week ook op een kier, maar als het aan Johan Boskamp ligt, hoeft Pereira geen Rode Duivel te worden.

Pereira werd 23 jaar geboren in Duffel, maar is van Brazilaanse afkomst. Hierdoor bezet hij de dubbele nationaliteit. Tot de U17 kwam hij uit voor de tegenwoordigende elftallen van België. Nadien maakte Pereira de switch naar Brazilië en maakte hij er geen geheim van te dromen van de Seleção. Op 12 september 2018 kwam zijn droom uit, maar omdat het om een oefenmatch tegen El Salvador ging, mag hij altijd nog voor de Rode Duivels kiezen.

Boskamp vindt echter dat bondscoach Roberto Martinez geen moeite moet doen. ''Ik vind niet dat Roberto Martinez die jongen moet proberen over te halen weer voor België te kiezen. Als jij je jeugdinterlands voor België speelt en daarna voor Brazilië kiest, moet je daarna niet nog eens van shirt veranderen. De nationale ploeg is geen speeltuin hé'', is Boskamp stelling in Het Belang van Limburg.

Genoeg opties
De Nederlandse analist ziet genoeg alternatieven voor het middenveld. ''Je hebt natuurlijk Tielemans, die het in Engeland bij Leicester opnieuw oppikt. Iedereen weet dat die jongen kan voetballen. Dan heb je misschien nog (Bryan, nvdr.) Heynen van Genk en Hansie Vanaken van Club Brugge'', somt Boskamp op.