'Ajax dreigt supporterstraf te krijgen na nieuw onderzoek UEFA'

'Ajax dreigt supporterstraf te krijgen na nieuw onderzoek UEFA'

08-03-2019 23:16

Ajax schakelde titelhouder Real Madrid in de Champions League uit, maar die wedstrijd kan nog een staartje krijgen. De Telegraaf meldt dat supporters van Ajax zich hebben misdragen in het uitduel met De Koninklijke.

De UEFA is een onderzoek gestart. De aanhang van de Amsterdamse club zouden een veiligheidsnet hebben vernield en voorwerpen op het veld hebben gegooid. Door de voorwaardelijke straf die Ajax vorig jaar te horen kreeg na de wedstrijd tegen Benfica, kan het dus goed zijn dat dit gevolgen kan hebben voor de kwartfinale van de Champions League.

Vorig jaar kreeg Ajax na de groepswedstrijd tegen het Portugese Benfica al een voorwaardelijke straf opgelegd voor een uitduel zonder publiek. De UEFA komt 28 maart met een uitspraak over het nieuwe voorval. De club zal aldus ook wachten tot die datum met de ticketverkoop. De kwartfinales zijn op 9 of 10 en 16 of 17 april.

Boete KNVB
Ajax krijgt overigens ook een boete van de KNVB voor het vuurwerk tijdens het bekerduel tegen Heerenveen. 15.000 euro is het verdict samen met een voorwaardelijke straf met een looptijd van een jaar.