Het begint een beetje te knagen bij Mertens: Die had gewoon moeten zitten

Het begint een beetje te knagen bij Mertens: "Die had gewoon moeten zitten"

08-03-2019 18:03

Dries Mertens speelde donderdagavond een sterke wedstrijd voor Napoli in de Europa League tegen Salzburg (3-0). Onze landgenoot gaf een knappe assist, maar zelf scoren lukte niet. En dat zorgt voor frustraties bij Mertens.

"Het knaagt een beetje dat ik zelf nog niet kon scoren in 2019. Ik speel nu wel in een iets andere rol, meer teruggetrokken. Ik geef meer assists, dat is ook belangrijk. En zolang we winnen... Maar je wil toch altijd scoren. Ik had bij de kans op het einde misschien te veel tijd, dat is niet goed. Maar die had wel gewoon moeten zitten. Hopelijk kan ik zondag wel mijn eerste goal maken", vertelt Mertens tegenover Sporza.

Ondertussen wordt onze landgenoot steeds vaker gelinkt aan een transfer naar China. "Ik weet van niets", aldus Mertens daarover. "Ik heb nog een contract van een jaar en dan ben ik vrij. We zullen wel zien. Ik ben hier nu zes jaar en ben hier heel gelukkig. De mensen hebben mij hier graag en het leven is hier mooi. Maar soms zou je toch meer willen spelen."

Lees ook: Mertens en Napoli delen tik uit aan Club-killer, Chelsea heeft Hazard niet nodig