Instagram-post Frenkie de Jong gaat viral: Zonder verdere bedoelingen hoor

Instagram-post Frenkie de Jong gaat viral: "Zonder verdere bedoelingen hoor"

08-03-2019 14:26

De foto van Frenkie de Jong die Vinicius Junior en Luka Modric ontredderd achterlaat ging de laatste dagen de hele wereld over. De Ajacied zette het indrukwekkende beeld een dag na Real Madrid - Ajax (1-4) op zijn Instagram-account.

"Zonder verdere bedoelingen hoor", vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad. "Gewoon omdat ik het een mooie foto vond. Niet omdat ik er verder iets mee wilde zeggen. Ik bedoel: Modric is één van de grootste spelers ter wereld. Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Zelfs de Gouden Bal. En met zijn land ook nog eens de WK-finale gespeeld. Met Kroatië dat normaal de finale niet speelt."

De Ajax-middenvelder herkent de symboliek achter de foto (zie onder). "Ik vind het leuk hoor, maar dat is vooral iets voor de buitenwacht. Ik heb nog veel te bewijzen. Eerst hier bij Ajax waar we voor heel belangrijke weken staan. Ik wil het seizoen hier graag afsluiten met een tastbare prijs. De komende weken zijn cruciaal."

Ajax vervolgt de Eredivisie zondag met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De week erna spelen de Amsterdammers nog twee keer: thuis tegen PEC Zwolle (woensdag) en uit bij AZ (zondag).