'Sensatie in Spanje: Real Madrid wil 350 miljoen euro betalen voor Neymar'

'Sensatie in Spanje: Real Madrid wil 350 miljoen euro betalen voor Neymar'

08-03-2019 13:32
20

Real Madrid zet vol in op de komst van Neymar. Dat meldt SPORT vrijdag. De Braziliaanse ster moet in de zomer dé topaankoop van de Spaanse grootmacht worden.

Het is crisis bij Real Madrid na de dubbele nederlaag tegen FC Barcelona en Champions League-eliminatie door Ajax. Clubpresident Florentino Perez neemt daardoor maatregelen en schuwt het grove geschut niet, meldt SPORT. Hij heeft Neymar 'uitgekozen' om Real Madrid uit het sportieve dal te trekken volgend seizoen.

Neymar moet de duurste voetballer aller tijden worden. Die titel staat nu al op zijn naam, na zijn move in 2017. Hij maakte voor 222 miljoen euro de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Real Madrid is bereid nog véél meer te betalen: 350 miljoen euro. Neymar beschikt in Parijs over een contract tot medio 2022.

Real Madrid heeft volgens SPORT de groteske plannen al voorgelegd aan Neymar en zijn management. Met de jacht op de 27-jarige Braziliaan keert Perez terug naar oude gewoonten. Jarenlang haalde de president de grootste namen (Galáctico's) naar Madrid, waaronder Zinedine Zidane, David Beckham en Ronaldo.

Neymar kan bij Real Madrid niet alleen de duurste voetballer ter wereld worden, maar ook de best betaalde. Die status is nu weggelegd voor Lionel Messi van FC Barcelona. Real weet dat PSG een koopclub is en niet snel geneigd zal zijn om de grote sterren te verkopen, maar heeft desondanks goede hoop op een deal.

Lees ook: Neymar haalt uit na Champions League-uitschakeling PSG: 'Dit is een schande!'