Morioka hekelde Vanhaezebrouck bij Anderlecht: Spelers verloren hun vertrouwen

Morioka hekelde Vanhaezebrouck bij Anderlecht: "Spelers verloren hun vertrouwen"

08-03-2019 08:46
9

Ryota Morioka werd vorig jaar met hoge verwachtingen binnengehaald door RSC Anderlecht, maar de Japanner kon nooit overtuigen in het Astridpark. De Japanner zelf heeft een duidelijke verklaring waarom het voor hem niet lukte bij paars-wit.

De korte periode bij Anderlecht kan voor Morioka gerust een mislukking genoemd worden, maar daar is de speler zelf het niet met eens. "Een mislukking? Niet in mijn ogen. In mijn eerste half jaar was ik goed voor zes goals en drie assists, maar daarna veranderde alles", opent hij in Het Nieuwsblad.

De Japanner verwijst daarbij naar Hein Vanhaezebrouck. "Hij maakte van mij een robot. Op het veld moest ik op den duur aan zoveel tactische richtlijnen denken - die bal verplicht naar de flank , die looplijn volgen, dan die zone afdekken - dat ik blokkeerde. En ik was niet de enige. Veel spelers verloren zo hun vertrouwen."

Lopen, lopen en … nog eens lopen
Maar dat was niet het enige waar Morioka zich aan stoorde bij Vanhaezebrouck. "Dat is nog zo'n ding van Hein: rennen. Tijdens de zomer had ik mijn individuele programma gevolgd. Normaal gezien bouw ik mijn conditie dan verder op tijdens de voorbereiding, maar bij Vanhaezebrouck moet je al honderd procent zijn vanaf de eerste dag", lucht de spelmaker zijn hart.

Lees ookVertrek op til bij Anderlecht: "Die transfer wordt straks definitief"