'Club Brugge denkt aan Awoniyi als opvolger van Wesley Moraes'

'Club Brugge denkt aan Awoniyi als opvolger van Wesley Moraes'

08-03-2019 07:15
14

Taiwo Awoniyi verliet KAA Gent na enkele maanden al om terug te keren naar Royal Excel Moeskroen. De Nigeriaan speelt zich bij Les Hurlus opnieuw in de kijker. Dat wekte de interesse op van Schalke 04, maar ook van Club Brugge.

Het Nigeriaanse medium Pulse meldt dat naast Schalke 04 nog meerdere clubs lonken naar Awoniyi. Vanuit de Ligue 1 is er interesse van Metz, Toulouse en Nice. Vanuit de Bundesliga volgen dan weer Mainz en Hertha Berlijn de prestaties van Awoniyi op de voet.

De meest opvallende club die genoemd wordt, is Club Brugge. Blauw-Zwart neemt na dit seizoen wellicht afscheid van Wesley Moraes. Het profiel van Awoniyi zou in dat opzicht blijkbaar een optie zijn om de Braziliaan op te volgen. Afwachten of de interesse van Club concreet wordt.

Eigendom van Liverpool
Gent huurde Awoniyi vanaf de zomer van Liverpool FC, maar de targetspits kon bij de Buffalo's nooit overtuigen. Moeskroen haalde de Nigeriaan terug naar Le Canonnier, waar hij zich in geen tijd opnieuw in de gratie speelde. Zijn prestaties blijven dan ook niet ongezien.