Spannende dagen bij STVV: Nerveus? Wij hebben alles zelf in handen

Spannende dagen bij STVV: "Nerveus? Wij hebben alles zelf in handen"

07-03-2019 21:30

STVV staat voorlopig nog steeds op een vijfde plaats, maar met nog twee speeldagen te gaan is Play-Off 1 niet zeker. Sportief directeur Tom Van den Abbeele maakt zich geen zorgen: STVV heeft de beste kaarten in handen.

"Ik heb hier nog geen extra nervositeit gemerkt", stelt hij in Het Laatste Nieuws. “Wij blijven rustig en trekken zondag naar Moeskroen om daar de drie punten te pakken. Als wij winnen en de concurrentie dat niet doet, kan het al beslist zijn. En als dat niet het geval is, hebben wij op de slotdag zelf nog alles in
handen tegen Gent."

Van den Abbeele bekijkt het duidelijk optimistisch. "We hebben twee mogelijkheden om ons te kwalificeren voor Play-off 1: dit weekend of het volgende. Voor het seizoen hadden we gemikt op een plaats in de linkerkolom, het was niet op voorhand gepland dat we hier zouden staan. Waarom zouden we dan niet rustig en sereen blijven? Ons doel was binnen de drie jaar Play-Off 1 te halen. Maar we staan waar we staan en we gaan ervoor."

Moeskroen wordt de volgende tegenstander. Met 19 op 21 zijn ze in topvorm. "Je kan voor of na Nieuwjaar tegen dezelfde club, maar tegen verschillende ploegen uitkomen. Maar goed, dat is nu eenmaal toegestaan. Onze coach heeft het al fantastisch gedaan, we gaan ervan uit dat hij ook wel een plan zal bedenken om Moeskroen aan te pakken", gelooft hij rotsvast in Marc Brys.