Rampavond voor Arsenal in Europa, Genk-killer doet Sevilla wankelen

07-03-2019 21:00
2

Arsenal moet volgende week alle zeilen bijzetten om uitschakeling in de Europa League te voorkomen. Op bezoek bij het Franse Stade Rennes werd een verrassende 3-1 nederlaag geleden. Werkelijk alles ging mis voor de Londenaren.

Stade Rennes - Arsenal 3-1
Arsenal blijkt het in de knock out-fase van de Europa League lastig te hebben op vreemde bodem. Bij BATE Borisov werd er verloren en ook bij Stade Rennes ging het mis. De ploeg van Unai Emery pakte razendsnel de leiding via Alex Iwobi, maar daarna liep het in de soep. Sokratis Papastathopoulos pakte na 34 minuten een gele kaart en moest zeven minuten later met rood van het veld vanwege vasthouden, waar hij zijn tweede kaart voor kreeg. Een minuut daarna maakte Rennes via Benjamin Bourigeaud gelijk: 1-1.

Rennes was heer en meester in Frankrijk en zette Arsenal in de tweede helft regelmatig met de rug tegen de muur. The Gunners kregen amper kansen en incasseerden na 65 minuten een eigen goal van Nacho Monreal. Op knullige wijze schoot de Spanjaard de bal achter Petr Cech. Arsenal hoopte met een gelijkspel weg te komen uit Frankrijk, maar kreeg vlak voor tijd opnieuw de deksel op de neus.

Rennes onderschepte een Engelse aanval en counterde zich vervolgens naar een comfortabele 3-1 voorsprong. De return is over een week in Londen. Zaterdag wacht een Premier League-wedstrijd tegen Manchester United.

Zenit Sint-Petersburg - Villarreal 1-3
Villarreal is degradatiekandidaat in de Primera Division, maar in de Europa League gaat het een stuk beter. De nummer achttien van Spanje heeft uitstekende papieren om de kwartfinales van het toernooi te bereiken. De Russische koploper Zenit Sint-Petersburg werd in eigen huis op een 1-3 nederlaag getrakteerd.

De openingsfase in Rusland bood weinig spektakel. Villarreal liet zich na een kwartier voorzichtig wat meer zien en kwam na ruim een half uur op 0-1 door middenvelder Vicente Iborra. Twee minuten later stond het dankzij Sardar Azmoun alweer gelijk. Na wat tactische omzettingen nam Villarreal in de tweede helft het heft in handen. Dat leverde na 64 minuten de 1-2 van Gerard Moreno op, die de Zenit-doelman kansloos liet met een geplaatste kopbal in de verre hoek.

Het werd nog mooier voor Villarreal toen Manu Morlanes nog geen tien minuten later buiten het strafschopgebied een bal voor zijn voeten kreeg, geen twee keer nadacht en prachtig raak schoot: 1-3. Zenit kreeg nog wat kansjes op de 2-3, die niet viel.

Sevilla - Slavia Praag 2-2
Slavia Praag, dat in de vorige ronde Racing Genk uitschakelde, heeft een uitstekende uitgangspositie versierd tegen Sevilla. Opvallend genoeg vielen alle goals in de eerste helft. Sevilla kwam twee keer op voorsprong via Ben Yedder en El Haddadi, maar eerst Stoch en daarna Kral hingen de bordjes telkens gelijk. Vooral de goal van Kral viel op: die wist absoluut niet dat hij gescoord had.