Groot nieuws uit Argentinië: Messi keert na acht maanden terug, primeur Suarez

Groot nieuws uit Argentinië: Messi keert na acht maanden terug, primeur Suarez

07-03-2019 16:49 Laatste update: 17:00
7

Lionel Messi keert na acht maanden terug in de nationale ploeg van Argentinië. De 31-jarige ster van FC Barcelona is donderdag opgenomen in de voorlopige selectie.

Na het teleurstellend verlopen WK van Argentinië, dat in de achtste finales werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Frankrijk, zette Messi zijn interlandcarrière op een laag pitje. Het bleef lang onduidelijk of het om een definitief afscheid ging, maar de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni schept met zijn voorlopige selectie duidelijkheid: Messi is geselecteerd.

Argentinië speelt op 22 maart en 26 maart vriendschappelijke interlands tegen respectievelijk Venezuela en Marokko. De verwachting is dat Messi alleen de eerste wedstrijd speelt, omdat die plaatsvindt in Estadio Wanda Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid. Het oefenduel met Marokko wordt afgewerkt in Tanger. In de zomer doet Argentinië mee aan de Copa América., waar het is ingedeeld in een groep met Colombia, Paraguay en gastland Qatar.

Op de voorlopige lijst van Argentinië ontbreken twee grote namen. Sergio Agüero (Manchester City) en Mauro Icardi (Internazionale) hebben geen bericht gekregen van bondscoach Scaloni. Matiás Suarez (ex-Anderlecht) mag op zijn dertigste nog hopen op een debuut voor de nationale ploeg. Suarez was dit seizoen vijf keer trefzeker in negentien competitiematchen en realiseerde in januari een toptransfer naar grootmacht River Plate.