Dewaest geeft toe: “Toen was Clement echt ontploft, eerste keer dat ik hem zo zag”

Dewaest geeft toe: “Toen was Clement echt ontploft, eerste keer dat ik hem zo zag”

07-03-2019 12:47
3

Philippe Clement kent een sterk seizoen met KRC Genk. De prijzen worden echter op het einde van de rit uitgedeeld. Ook Sebastien Dewaest kijkt op naar zijn trainer.

In het verleden liet Dewaest al weten dat hij een trainer zoals Clement wil zijn. “Ja, maar nu denk ik daar toch anders over. (lacht) Ik vermoed namelijk dat trainer worden niet mijn roeping is. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat het niets voor mij zou zijn. Ik ben daarvoor te impulsief: ik zou zaken zeggen die je beter niet zegt en ik zou te hard zijn voor de spelers, ik zou ze breken op bepaalde momenten.”

”Om trainer te zijn, moet je je emoties onder controle kunnen houden”, gaat Dewaest verder tegenover Sport/Voetbalmagazine. “Clement kan zich opjagen, maar hij overdrijft daar niet in. Hij kiest goed zijn momenten. Dit seizoen heeft hij ons één keer serieus de levieten gelezen, namelijk tijdens de rust van de wedstrijd op Antwerp, toen we 2-0 in het krijt stonden. In de kleedkamer is hij echt ontploft. Het was de allereerste keer dat ik hem zo zag tekeergaan.”

“Hij voelde aan dat de groep het nodig had om stevig aangepakt te worden. Ik kreeg het verwijt dat ik te slap stond te verdedigen, dat ik agressiviteit miste, dat ik speelde als een kind. Iedereen kreeg ervan langs. We waren gekrenkt in onze trots, met als gevolg dat we de scheve situatie rechtzetten. We wonnen met 2-4 en toen dacht ik: verdorie, de trainer heeft er goed aan gedaan ons op onze plaats te zetten”, aldus Dewaest.