'Leicester City hoopt Tielemans te houden, maar wil onderhandelen over vraagprijs'

'Leicester City hoopt Tielemans te houden, maar wil onderhandelen over vraagprijs'

07-03-2019 10:45
5

Youri Tielemans heeft amper vijf duels nodig gehad om Leicester City en haar fans te overtuigen van zijn talent. Leicester onderzoekt dan ook de opties om Tielemans in de zomer definitief over te nemen van AS Monaco. The Foxes willen echter nog wat van de vraagprijs afhalen, schrijft The Leicester Mercury.

AS Monaco hing afgelopen winter een prijskaart van 46 miljoen euro om de nek van Tielemans. Leicester City vond deze som te hoog en weigerde zodoende een optie tot koop in de huurovereenkomst. Leicester heeft financiële middelen beschikbaar, maar een recordsom voor Tielemans lijkt uitgesloten omdat de club ook nog andere transfers, een nieuw trainingscomplex en uitbreiding van het stadion denkt.

De nummer elf uit de Premier League hoopt daarom de vraaprijs naar beneden te brengen. Adrien Silva speelt daarin een cruciale rol. Silva bewandelde in de voorbije transferperiode de omgekeerde weg en de Portugese middenvelder zou graag permanent bij de Monegasken willen blijven. Silva kan dus betrokken worden in de onderhandelingen. De waarde van Silva ligt naar verluidt rond de 17,5 miljoen, waardoor de prijs voor Tielemans richting een meer haalbare 30 miljoen euro kan worden gebracht. Wordt vervolgd.

Lees ook: Engeland smult van Youri Tielemans: 'Top 3 aller tijden bij Leicester'