Het grote verschil tussen België en Nederland: Ideaal voor carrièreplanning

Het grote verschil tussen België en Nederland: "Ideaal voor carrièreplanning"

06-03-2019 20:12
5

Ajax maakte dinsdagavond indruk in de Champions League door met 1-4 te winnen op het veld van Real Madrid. Veel mensen vragen zich af waarom een Nederlandse club dat kan en een Belgische niet. 

Sporza ging op zoek naar het antwoord bij Harm Van Veldhoven, tegenwoordig aan de slag als technisch directeur bij Roda JC. "Qua ontwikkeling zitten jonge spelers beter in Nederland, waardoor spelers ook echt voor die opleiding kiezen en wachten tot het juiste moment om een stap hoger te zetten. In België kijken de spelers minder naar de opbouw van hun carrière, maar meer naar het financiële plaatje", aldus Van Veldhoven. 

Nederlandse clubs slagen er ook in om talentvolle buitenlanders te halen, zoals bijvoorbeeld Hirving Lozano bij PSV.  "Die spelers weten ook dat Nederland ideaal is om aan carrièreplanning te doen. Ze kiezen voor hun ontwikkeling en dan zit je goed bij een Nederlandse club. Het voetbal in Nederland is tactisch en technisch, terwijl je in België veel meer duels en gesloten voetbal ziet. Voor een jonge speler is het interessanter om in Nederland te voetballen", besluit Van Veldhoven.