Bayern München woest op bondscoach Löw: 'Dat irriteert'

Bayern München woest op bondscoach Löw: 'Dat irriteert'

Gepubliceerd: woensdag 6 maart 2019 om 16:45wo 06-03-2019 om 16:45

Bayern München heeft via een officiële verklaring uitgehaald naar de Duitse bondscoach Joachim Löw. De club hekelt het moment waarop de bondscoach heeft besloten drie routiniers van Der Rekordmeister te bedanken voor bewezen diensten.

Dat verklaart Bayern München op de eigen website. 'Normaal reageren we niet op sportieve beslissingen van de bondscoach, de selectie van het nationale elftal is de verantwoording van Joachim Löw. Wij zijn echter van mening dat de timing waarop en de omstandigheden waaronder deze beslissing naar buiten is gebracht, twijfelachtig zijn', aldus Bayern.

Löw maakte deze week bekend dat het Bayern München-drietal Jerome Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller niet meer hoeft te rekenen op een uitnodiging voor de nationale ploeg. 'De laatste interland is van 19 november 2018. Dat de spelers en het publiek drieënhalve maand later op de hoogte worden gebracht, vlak voor cruciale wedstrijden in de titelrace en de Champions League, irriteert ons. Daarnaast zijn we verrast dat dit gisteren gebeurde middels een onaangekondigd bezoek van Joachim Löw en Oliver Bierhoff'.

Der Rekordmeister speelt zaterdag op eigen veld tegen Werder Bremen, volgende week woensdag wacht de Champions League-return tegen Liverpool. Bayern is in de Bundesliga in een hevige titelstrijd verwikkeld met Borussia Dortmund en staat in punten gelijk. In de Champions League moet Bayern volgende week het karwei zien te klaren na een 0-0 in Liverpool.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws