Martinez kijkt rond bij Club Brugge, Genk en Standard: ''Hij heeft tonnen klasse''

Martinez kijkt rond bij Club Brugge, Genk en Standard: ''Hij heeft tonnen klasse''

06-03-2019 16:20
6

De Rode Duivels beginnen over twee weken aan de kwalificatie voor het EK van 2020. Er is zeker een kans dat bondscoach Roberto Martinez meerdere spelers uit de Jupiler Pro League selecteert voor het tweeluik met Rusland (21 maart) en Cyprus (24). Martinez heeft een vijftal spelers op de radar. 

Allereerst is de Spanjaard nog altijd overtuigd van twee voor hem bekende gezichten. ''Sowieso het duo van Club Brugge dat al bij de kern zat: Hans Vanaken is een toonaangevende speler in België, net als mister consistency Brandon Mechele'', looft Martinez de twee sterkhouders van Club in Het Nieuwsblad.

Net als veel kenners is ook Martinez de ontwikkeling van Zinho Vanheusden niet ontgaan. Vanheusden mag dromen van een eerste oproep. ''Ik volg ook Zinho Vanheusden, de jonge verdediger van Standard. Een kruisbandblessure remde hem af, maar Vanheusden heeft tonnen klasse. Hij is nog altijd maar 19 en ontwikkelt zich mooi.''

Tot slot ziet Martinez ook twee mogelijke kandidaten bij koploper Racing Genk rondlopen. ''Leandro Trossard blijft uitblinken, ondanks de drukke kalender van Racing Genk. En Casper De Norre, net getransfereerd naar Genk, vind ik een betrouwbare, verstandige flankverdediger'', toont Martinez zich gecharmeerd.