KV Oostende zoekt nieuwe coach: 7 kandidaten die Verheyen op kunnen volgen

KV Oostende zoekt nieuwe coach: 7 kandidaten die Verheyen op kunnen volgen

Gepubliceerd: zaterdag 9 maart 2019 om 10:00za 09-03-2019 om 10:00

Gert Verheyen is sinds woensdagochted niet langer de trainer van KV Oostende. Verheyen besloot uit eigen beweging een einde te maken aan de samenwerking met de nummer 14 uit de Jupiler Pro League. Zo kort voor Play-Off 2 moet KV Oostende op zoek naar een nieuwe coach. VoetbalPrimeur.be stelde een lijst met mogelijke kandidaten op.

Yannick Ferrera (Bel) – 38 jaar – Zonder club
Als er ergens een trainer wordt gezocht, duikt vaak de naam van Ferrera op. Ferrera was amper 31 toen hij aan het roer kwam te staan bij Charleroi. Ferrera zette zichzelf echter pas bij Sint-Truiden als veelbelovende trainer op de kaart, door in het seizoen 2014/15 promotie naar het hoogste niveau af te dwingen. Het leverde hem een overstap naar Standard op, waarmee hij in 2016 de Beker van België won. Desondanks hield hij geen stand. Passages bij KV Mechelen en Waasland-Beveren liepen nadien op mislukkingen uit. Sinds 11 november jl. zit hij zonder club. Geeft KV Oostende de ex-kroonprins van het trainersgilde een nieuwe kans?

Franky Vercauteren (Bel) – 62- jaar – Adviseur bij Oud-Heverlee Leuven
Hugo Broos gaat als sportief directeur over de aanstelling van de hoofdcoach. Broos zal gebruik maken van zijn netwerk en Vercauteren zal zeker in zijn telefoon staan. Vercauteren was bij Anderlecht namelijk 78 duels de rechterhand van Broos, voordat Vercauteren in 2005 het stokje overnam. Vercauteren ging recent aan de slag als adviseur bij Oud-Heverlee Leuven, maar staat waarschijnlijk het liefst nog zelf voor de groep. Wellicht kunnen alle partijen tot een overeenkomst komen. Vercauteren zou het seizoen bij OHL af kunnen maken om in de zomer aan 'Project KVO' te beginnen.

Sven Vandenbroeck (Bel) – 39 jaar – Zonder club
Vandenbroeck is eveneens een zeer goede bekende van Broos. Vandenbroeck was namelijk de T2 van Broos, toen zij in 2017 uit het niets de Afrika Cup veroverden met Kameroen. Broos werd in februari 2018 ontslagen, waardoor ook Vandenbroeck op zoek moest naar een andere functie. Hij werd bondscoach van Zambia, maar deze maand zit hij daar voor het laatst op de bank, omdat hij zich niet wist te kwalificeren voor de Afrika Cup. Broos kent Vandenbroeck door en door, waardoor hij misschien de job toevertrouwt aan zijn voormalige assistent. De ervaren Franky Van der Elst zou het gebrek aan ervaren kunnen compenseren.

Wim De Decker (Bel) – 36 jaar – Assistent-coach bij Royal Antwerp FC
De Decker was dan weer als speler actief onder Broos. Bij Racing Genk deed Broos in twee seizoenen 54 keer een beroep op De Decker, die later voor het trainersvak koos. Het was De Decker die Antwerp na 13 jaar terug naar de Jupiler Pro League bracht. Na de promotie in 2017 werd hij echter terug T2 bij The Great Old. De assistent van Laszlo Bölöni heeft nog een doorlopend contract tot medio 2020 bij Antwerp, waar het natuurlijk fantastisch gaat. De Decker zal echter ook zijn eigen ambities hebben. Broos gaat vermoedelijk op zoek naar een jonge, Belgische en ambitieuze coach. De Decker voldoet aan dat profiel. Maar wil en mag hij Antwerp verlaten?

Jonas De Roeck (Bel) – 39 jaar – Beloftencoach bij Anderlecht
Nog een trainer die qua profiel de lijn bij KVO door zou kunnen trekken. De Roeck liet als onervaren coach bij Sint-Truiden zien over de nodige potentie te beschikken. Kort na zijn entree bezette STVV zelfs even de tweede plaats. Een reeks van tien matchen zonder zege bracht de Limburgers echter uiteindelijk naar een tiende plaats. Verdienstelijk, maar niet goed genoeg in de ogen van de Japanse clubleiding. De Roeck is nu sinds december jl. verantwoordelijk voor de beloften van Anderlecht. Een herkansing in de JPL zal echter moeilijk af zijn te slaan voor een ambitieuze oefenmeester als De Roeck.

Dennis van Wijk (Ned) – 56 jaar – Zonder club
Mocht Broos toch voor meer ervaring opteren, dan zou hij uit kunnen komen bij Van Wijk. De 56-jarige Nederlander heeft een schat aan ervaring en kent het Belgische voetbal uitstekend. De reeks van clubs waar Van Wijk heeft gewerkt is lang en op zijn CV staat ook tweetal KV Oostende. Als jonge trainer realiseerde hij in het seizoen 1997/98 promotie naar de hoogste klasse. Zijn eerste succes in het vak. Een tweede termijn in 2007 was van zeer korte duur, omdat hij na een maand werd weggeplukt door STVV. Van Wijk is vooral de koning van de promoties (6x), maar bij een worstelende club als Oostende zou hij voor de korte termijn zeker een optie kunnen zijn.

Paul Okon (Aus) – 46 jaar – Zonder club
De winnaar van de Gouden Schoen 1995. En iemand met een verleden bij de Kustboys. Na wisselvalige jaren in het buitenland koos Okon in 2004 bij Oostende voor een verrassende rentree op de Belgische velden. Okon werd een belangrijke pion in het elftal dat via de Play-Offs promotie afdwong. Het seizoen daarop degradeerde hij ook met Oostende. Maar bijzonder was zijn passage wel. Bovendien is de band met Oostende altijd gebleven. Zo was hij er in 2017 nog op bezoek. Het belangrijkste: Okon is als trainer beschikbaar sinds hij maart vorig jaar in zijn vaderland opzij werd geschoven bij de Central Coast Mariners.

Poll

Wie is de beste optie voor Oostende?

(1019 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws