Genk is niet meer de titelfavoriet: Club geniet het psychologische voordeel

Genk is niet meer de titelfavoriet: "Club geniet het psychologische voordeel"

05-03-2019 19:23
14

KRC Genk is niet langer de grote titelfavoriet. Na het vertrek van Alejandro Pozuelo naar FC Toronto lijkt het voordeel naar Club Brugge te gaan. Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdag.

"Het vertrek van Pozuelo is sowieso een enorme opsteker voor Club", staat te lezen in de krant. "Dat geniet ook het psychologische voordeel van de achtervolger: de kloof met Genk is in één maand bijna gehalveerd - van elf naar zes punten - en wordt straks bij de start van de play-off nog eens door twee gedeeld.

"Tegen de ploegen die momenteel in de top zes staan, pakten zowel Club Brugge als Genk 19 op 30. Het wordt straks een nek-aan-nekrace. Maar Club heeft meer ervaring in situaties waarin de druk oploopt, het heeft ook meer grinta en mentale kracht. Dat bleek ook in hun onderlinge duel drie weken geleden."

"Philippe Clement en zijn spelers moeten zich door de muur zien te voetballen, maar Club Brugge kan er ook doorheen lopen als dat niet lukt. Staar je niet blind op dat virtuele kloofje van drie punten: met de wind in de zeilen blaast Club Brugge dat straks moeiteloos weg, besluit Het Nieuwsblad.