Martinez verrast over Fellaini: Een voordeel voor de nationale ploeg

Martinez verrast over Fellaini: "Een voordeel voor de nationale ploeg"

05-03-2019 18:32

Roberto Martinez zag in januari met Mousa Dembélé en Marouane Fellaini twee Rode Duivels richting China trekken. Er werd al geopperd om ze daardoor niet langer op te roepen. Bondscoach Martinez sluit alvast niet uit dat hij ze nog oproept.

Fellaini was er nog geheimzinnig over, maar Martinez lijkt wel een antwoord van de middenvelder te verwachten. "Ik moet weten hoe Marouane zich voelt. Hij is een zeer ervaren speler en hij weet wat hij nodig heeft", aldus de bondscoach tegenover RTBF.

"Het is belangrijk dat de beslissing van hem komt. Hij moet kunnen zeggen of hij nog de kracht en de mentaliteit heeft om te blijven brengen wat hij de voorbije jaren bij de Duivels gebracht heeft", geeft Martinez aan.

Dat Fellaini nu in China speelt, vindt Martinez geen nadeel. "Het is juist een voordeel voor de nationale ploeg", geeft de bondscoach aan. "Dat heb ik gezien met Axel Witsel en Yannick Carrasco. Omdat de competitie op een ander moment gespeeld wordt. Ik denk niet dat interlandbreaks zoveel impact hebben op een speler uit de Chinese of Amerikaanse competitie zoals het geval is in Europa", besluit hij.