Verbist heeft duidelijke reactie na vuistslag van Santini tegen Lokeren

Verbist heeft duidelijke reactie na vuistslag van Santini tegen Lokeren

05-03-2019 15:47
33

Er werd de voorbije dagen heel wat gezegd en geschreven over Ivan Santini. De Kroaat raakte Lokeren-speler Bambo Diaby met de vuist, maar kwam er vanaf zonder straf. Een foute beslissing, zo oordeelt scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

Heel wat mensen zagen er een rode kaart in voor Santini. Ook volgens Verbist had de Kroatische speler een rode kaart moeten krijgen. De scheidsrechter en de VAR merkten het voorval echter niet op, waardoor Santini er zonder straf (en extra schorsing) vanaf komt.

'Na een voorzet op rechts gaan Bambo Diaby en Ivan Santini in duel. Ivan Santini geeft een slag in het gezicht van de Lokeren-verdediger. Dit wordt niet opgemerkt door de scheidsrechter. De VAR had hier moeten tussenkomen met de uitsluiting van Ivan Santini als gevolg', oordeelt Verbist op de officiële website van de KBVB.

Santini werd na zijn actie ook niet gespaard in de media. Schrijver Hugo Camps noemde de Kroaat "een schande voor het voetbal". Volgens Aimé Anthuenis moet de spits gewaarschuwd worden door paars-wit en mogelijk zelfs een boete krijgen.