Santini wordt flink aangepakt na slag: “Het is moedwillig, boete geven”

Santini wordt flink aangepakt na slag: “Het is moedwillig, boete geven”

05-03-2019 13:26 Laatste update: 13:27
28

Ivan Santini komt de afgelopen weken negatief in het nieuws. De aanvaller van RSC Anderlecht ontsnapt al twee weken na elkaar aan een schorsing na het uitdelen van elleboogstoten. Aimé Anthuenis is niet mals voor Santini.

Anthuenis vindt dat Anderleht moet ingrijpen. “Voorzitter Coucke, manager Verschueren, trainer Rutten, ­assistent Zetterberg… Het maakt niet uit wie met Santini gaat samenzitten, maar hij moet toch eens serieus worden gewaarschuwd”, vertelt de oud-bondscoach tegenover Het Nieuwsblad.

“En als dat niet helpt, moeten ze hem ook nog een boete geven”, gaat Anthuenis verder. “Ze hadden trouwens al eerder dat gesprek moeten voeren, want ik kan mij niet inbeelden dat ze zijn reputatie niet kenden.”

Bob Peeters verdedigde Santini en zei dat de aanvaller zich gewoon breed maakte. Anthuenis is daar niet met akkoord. “Bob zei dat hij het herkende en dat Santini zich alleen onbewust breed maakt bij het springen. Neen dus. Het is moedwillig. Zeker de slag op Diaby, maar evenzeer de kopduels waarbij hij zijn ellebogen gebruikt”, aldus de analist.