Broos beleeft lastig seizoen bij KV Oostende: Van Club Med naar de camping

Broos beleeft lastig seizoen bij KV Oostende: "Van Club Med naar de camping"

Gepubliceerd: dinsdag 5 maart 2019 om 12:36di 05-03-2019 om 12:36

Laatste update: dinsdag 5 maart 2019 om 12:44di 05-03-2019 om 12:44

KV Oostende speelt ook volgend seizoen in 1A. Dat is meteen ook wat technisch directeur Hugo Broos onthoudt na een mager seizoen, waarin enkel het bekeravontuur memorabel was.

Broos wist dat het knokken ging worden zonder het geld van Marc Coucke. "Als je altijd in de Club Med hebt geleefd en dan moet je gaan kamperen... Zo is het wel een beetje, en die overstap is moeilijk. Ons doel was zo vlug mogelijk veilig te zijn. 'Zo vlug mogelijk' is niet echt gelukt, maar we zijn nu wel veilig."

Coach Gert Verheyen wil snel versterking zien, maar dat gaat niet zo makkelijk. "We hebben vier maanden om te bouwen aan een betere ploeg. Of we dat met drie of vijf versterkingen doen? Met Jan, Piet of Pol? Met Congolezen, Chinezen, jonge Amerikanen, Belgen of Russen...? Dat is nu allemaal nog niet aan de orde. Ik wil gewoon een betere ploeg volgend seizoen dan dit seizoen, punt - meer zeg ik er nu niet over. Sommige zaken zijn ook interne keuken, de hele wereld hoeft dat niet te weten."

Op miljoenentransfers hoeven de fans ook deze zomer niet te hopen. "We hebben dit seizoen gesaneerd, en zullen blijven saneren. Dat is niet onheilspellend, maar ook niet evident. Wie hier tien euro verdient, zal niet gaan naar waar hij maar drie euro krijgt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws