Zorgt uitspraak van KBVB voor Lokeren, Beerschot én tweede 1B-club in JPL?

Zorgt uitspraak van KBVB voor Lokeren, Beerschot én tweede 1B-club in JPL?

05-03-2019 11:48 Laatste update: 11:51
25

Het Belgische voetbal wordt nog steeds gedomineerd door de zaak-Propere Handen, waarbij vooral KV Mechelen en Waasland-Beveren moeten vrezen. Daarnaast is er ook nog het onderzoek naar de schimmige constructies bij Royal Excel Moeskroen.

Het Nieuwsblad schrijft dat die zaak volledig losstaat van de Propere Handen-affaire. Moeskroen zou de voorbije jaren op illegale wijze een licentie bemachtigd hebben, alsook zou de club onder leiding gestaan hebben van een spelersmakelaar.

De onderzoeksrechter liet de rekening van Les Hurlus zelfs al blokkeren, waardoor Moeskroen mogelijks moet vrezen voor een licentie voor volgend seizoen. De krant verwacht dat het federaal parket ten laatste op 15 april dit onderzoek afrondt, maar de Licentiecommissie kan al vroeger beslissen over het lot van Moeskroen.

Lokeren, Beerschot én Union in 1A?
Indien zij geen licentie krijgen, is een degradatie naar de amateurreeksen een zekerheid. In dat geval zal er geen sportieve daler zijn in zowel Eerste Klasse A als 1B. 

Maar het kan nog gekker: indien ook Waasland-Beveren en KV Mechelen verplicht moeten degraderen, dan promoveert naast Beerschot-Wilrijk ook Union Saint-Gilloise naar de hoogste afdeling. Ook Sporting Lokeren blijft dan in 1A van de partij.