Nieuwe floptransfer voor Anderlecht? 'Man van drie miljoen kan deze zomer weg'

Nieuwe floptransfer voor Anderlecht? 'Man van drie miljoen kan deze zomer weg'

05-03-2019 10:00
13

RSC Anderlecht hoopt Play-Off 1 te behalen, maar het zal hoe dan ook volgend seizoen een metamorfose ondergaan. Verschillende spelers lijken de Brusselaars deze zomer te zullen verlaten. Een verrassende naam daarbij zou wel eens Elias Cobbaut kunnen zijn.

Cobbaut ligt niet in de bovenste schuif van Fred Rutten, want onder meer de heropgeviste Ivan Obradovic en zelfs Antonio Milic krijgen de voorkeur op de Belgische flankverdediger. Het Laatste Nieuws weet dat Cobbaut mogelijks alweer andere oorden opzoekt na dit seizoen.

De 21-jarige linkspoot kwam afgelopen zomer voor circa drie miljoen euro over van KV Mechelen. Anderlecht dacht een goede zaak gedaan te hebben, want het troefde onder andere Club Brugge af in de strijd om Cobbaut.

Lot in handen van Rutten
Het seizoen begon ook aardig voor Cobbaut, maar een vervelende enkelblessure hield hem nadien maandenlang aan de kant. Nadien kwam de belofteninternational nog maar nauwelijks aan spelen toe, vooral sinds de komst van Rutten. Indien de Nederlander ook volgend seizoen aanblijft bij Anderlecht, lijkt een vertrek van Cobbaut onafwendbaar.